Акција ДДК 23.10.2013.

Црвени крст у Свилајнцу, у складу са Планом за добровољно давање крви за 2013.годину, који је усаглашен са Заводом за трансфузију крви из Ниша, организовао је за ученике средњих школа, у договору са Заводом за трансфузију крви из Ниша,  акцију добровољног давања крви 23.10.2013.године у просторијама Пољопривредне школе Свилајнац.

DSCN0021

               Огромну помоћ у реализацији акције пружили су нам чланови Омладинске теренске јединице Црвеног крста Свилајнац и чланови Комисије ДДК Црвеног крста Свилајнац.

               Учешће у акцији узело је на основу евиденције Комисије за ДДК Црвеног крста Свилајнац 93 добровољна даваоца крви, од чега је било 22 жене и 71 мушкарац, од чега 82 % по први пут.

Од 93 добровољна даваоца крви крв је дало 58 давалаца крви.

У овој акцији узимање крви од добровољних давалца одрадила је екипа Завода за трансфузију крви из Ниша. Услови за рад су били веома добри, екипа трансфузије је радила са једним лекаром и акција је изведена на један задовољавајући начин.

По оцени екипа Завода за трансфузију крви из Ниша и услови за рад, просторија, амбијет, локација и припрема акције и ангажовање волонтера и запослених у Црвеном крсту,  такође су били на завидном нивоу.

Иузтена допринос акцији дао је и домаћин акције Пољопривредна школа Свилајнац којој се захваљујемо .