БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

Црвени крст Свилајнац започео је 21.10.2022. године, после обуке волонтера, реализацију радионица на тему Борбе против трговине људима у Основним школама општине Свилајнац, Прве радионице се реализују у Основној школи “Вожд Карађорђе“ у Кушиљеву.

Трговина људима је озбиљан друштвени проблем, јер најдрастичније угрожава основна људска права као што су: право на живот, на слободу избора, на слободу кретања. Са овим обликом криминала суочени су људи широм света . У покушају да смањи или елиминише овај проблем укључио се и Црвени крст Србије. Црвени крст Свилајнац активно је укључен у реализацију програма борба против трговине људима.

Циљ овог програма је да се утиче на свест грађана, а нарочито деце и омладине о проблему који се дешава свуда око нас. Програм обухвата различите садржаје попут: информативних радионица, трибина, игроликих активности, уличних манифестација, семинара за едукаторе и др. Црвени крст Србије развио је превентивни пакет који садржи приручник за едукаторе, мултимедијалну презентацију, друштвене игре, бојанке за децу, слагалице.