Државни секретар МРЗСП посетио Црвени крст Свилајнац

У пратњи Председника општине Свилајнац Предрага Милановића, Црвени крст Свилајнац, 29.10.2013.године посетио је државни секретар у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике Бранкица Јанковић.

DSCN0115

 

 

 

 

 

 

Овом приликом државни секретар је упознат са активностима на пројекту Помоћ у кући за стара лица и другим програмима које Црвени крст Свилајнац реализује уз помоћ Локалне самоупрвае као и о традиционалним активностима Црвеног рста Свилајнац.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић упознао је државног секретара о ономе штоје до сада урађено на пољу социјалне заштите становника општине Свилајнац, затим о спремности Општине Свилајнац да прошири број услуга и корисника  и да се ниво пружања услуга подигне на још виши ниво.

Истакнута је изузетно добра сарадња МРЗСП, Локалне самоуправе Свилајнац и Црвеног крста Свилајнац на програмима Помоћ у кући за стара лица, Народној кухињи и активностима у области социјалне заштите.

Државни секретар, Бранкица Јанковић похвалила је ангажовање Локалне самоуправе и истакла да је то један од примера како се треба ангажовати у пружању услуга социјалне заштите. Поред тога говорила је и о будућности пружања услуга, начину реализовања, учешћу корисника у финансирању дела услуга и могућностима за даљу сарадњу МРЗСП и Локалне самоуправе.