ЈЕДАН ПАКЕТИЋ МНОГО ЉУБАВИ

Акција “Један пакетић-много љубави“ је традиционална акција Црвеног крста која се реализује непосредно пред новогодишње и божићне празнике. Циљ ове акције је да новогодишње пакетићи добију различите категорије угожене деце.

Сарадници Црвеног крста Свилајнац прикупљају слаткише, намирнице и играчке достављају нашем Црвеном крсту. Млади волонтери, ученици и запослени наше организације сортирају прикупљене намирнице и праве новогодишње пакетиће, а затим их дистрибуирају деци према унапред утврђеним критеријумима. Сваке године обрадујемо малишане из социјално-угрожених породица које живе на територији  општине Свилајнац.

Приликом поделе пакетића волонтери наше организације облаче костиме Деда Мраза  и праве занимљив програм за малишане како би им додатно измамили осмехе на лице, а у подели пакетића учествују и ученици и просветни радници који су донирали намирнице.

Новогодишњи поклони за кориснике народне кухиње

Црвени крст Свилајнац је и ове  године обрадовао малишане из социјално-угрожених категорија које живе на територији општине Свилајнац а корисници су програма народних кухиња. Њих 70 је добили пакетиће које је обезбедио Црвени крст Свилајнац.

Ђачки парламент ОШ“Ј.Ј.Змај“ обезбедио Новогодишње поклоне

Ђачки парламент ОШ“Ј.Ј.Змај“ обезбедио је 40 Новогодишња поклона и заједно са Црвеним крстом Свилајнац уручио их најсиромашнијим ученицима ове школе у Црвеном крсту Свилајнац.

Хуманост ученика Средње школе Свилајнац

Ђачки парламент Средње школе Свилајнац и ученици ове школе својим добровољним прилозима обезбедили су 25 Новогодишња поклона и заједно са Црвеним крстом Свилајнац уручили их сиромашној деци из сеоских средина наше општине.

Установе и предузећа општине Свилајнац учествовале у акцији      “Један пакетић много љубави“

Ови хуманисти су обезбедили 27 новогодишња поклона који су подељени најугроженим категоријама у сарадњи са Црвеним крстом Свилајнац. Међу овом децом су била и деца која су тешко болесна и хендикепирана.

Пакетиће обезбедили и привредници општине Свилајнац

Један број привредника општине Свилајнац донирао Црвеном крсту Свилајнац 50 новогодишњих поклона за најсиромашнију децу која нису добијала пакетиће у селима наше општине.

Ученици Оснолне школе “Стеван Синђелић“ из Радошина имали час Дифузије и обезбедили помоћ за своје сиромашне другаре

 Црвени крст Свилајнац у сарадњи са Основном школом “ Стеван Синђелић“ одржао је час посвећен Дифузији Црвеног крста где смо ученике ове школе упознали са Црвеним крстом, настанком, историјатом, принципима и активностима које сада ртеализујемо.

Ову прилику ученици из Ове школе су искористили да прикупе одећу и одећу за њихове сиромашне другове

На крају не заборавимо на речи Душка Радовића:

”Наше мало може бити много за оне који немају ни мало”.