ЈЕДАН ПАКЕТИЋ МНОГО ЉУБАВИ

Новогодишњи поклони за децу кориснике народне кухиње Црвеног крста Свилајнац

Акција “Један пакетић-много љубави“ је традиционална акција Црвеног крста Свилајнац која се реализује непосредно пред новогодишње и божићне празнике. Циљ ове акције је да новогодишње пакетиће добију деца корисници Народне кухиње.

Сарадници Црвеног крста Свилајнац у основним школама “Јован Јовановић Змај“ из Свилајнца, “Вожд Карађорђе“ из Кушиљева и Пољопривредно ветеринарској школи из Свилајнца, заједно са својим ученицима, прикупљали су слаткише и доставили их Црвеном крсту Свилајнац. Захваљујући хуманости ученика, наставника и професора наших школа које су ове године учетсвовале у акцији “Један пакетић много љубавили“ успели смо да припремимо 65 новогодишња поклона и да обрадујемо 65 малишана из породица корисника Народних кухиња са територије општине Свилајнац. Млади волонтери заједно са запосленима у Црвеном крсту Свилајнац сортирали су прикупљене слаткише и направили су новогодишње пакетиће. Према унапред утврђеним критеријумима поклоне су добила сва деца старости до 10 година, односно рођена 01.01.2014. године и млађа. Традиционално на овај начин сваке године обрадујемо малишане из социјално-угрожених породица које живе на територији  општине Свилајнац а корисници су народне кухиње.

Приликом поделе пакетића волонтери наше организације облаче костиме Деда Мраза  и праве занимљив програм за малишане како би им додатно измамили осмехе на лице, а у подели пакетића учествују и ученици и просветни радници који су донирали слаткише.

Црвени крст Свилајнац је и ове  године обрадовао малишане из социјално-угрожених категорија које живе на територији општине Свилајнац а регистровани су као корисници програма народних кухиња. Њих 65 је добило пакетиће које је обезбедио Црвени крст Свилајнац уз помоћ ученика основних и средњих школа.