ДОДЕЛА НАГРАДА НА КОНКУРСУ КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ 2018.

Пољопривредна школа из Свилајнца добитник је признања за најуспешнију акцију добровољног давања крви на конкурсу “Крв живот значи“ у 2018.години.

Крв је дало 44,44 % ученика матураната, односно 43,58 пунолетних ученика или  64 ученика.

У четвртак, 31. маја 2018. године су у Црвеном крсту Србије свечано  уручене награде победницима овогодишњег  конкурса “Крв живот значи” .

20180531_132015

Циљ конкурса је сензибилизација деце и младих за добровољно, ненаграђено и анонимно давање крви након напуњених 18 година. Крајњи циљ је обезбеђивање довољних количина крви  у будућности и развијање осећања солидарности међу младима.

Победници долазе из 19 средина и то из Београда (са општина Стари град, Раковица, Савски венац, Палилула, Нови Београд, Врачар, Чукарица) и из Ниша, Ваљева, Трстеника, Параћина, Ковина, Бачке Паланке, Кањиже, Крушевца, Бољевца, Александровца, Свилајнца и Ивањице.

Ученици су конкурисали у ликовној и литерарној форми, кратком филму на тему промоције добровољног давања крви и бројем матураната који су дали крв на акцији у својој школи.

Првопласирани појединци провешће десет дана у објекту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“  у Баошићима у периоду од 26. јула до 4. августа ове године захваљујући средствима Министарства здравља РС.Друго и треће пласирани су награђени  вредним штампаним издањима. Групне награде су додељене  школама, а наставници и ментори награђених ученика добили су успомену са ове свечаности.

Награде најбољима су уручили

  • проф др Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије,
  • др Милутин Михајловић, потпредседник Црвеног крста Србије и председник комисије за добровољно давалаштво крви,
  • др Нада Васиљевић, помоћница директора Управе за биомедицину Министарства здравља РС,
  • др сци мед Градимир Богдановић, директор Института за трансфузију крви Србије,
  • др. сци мед Невенка Бујандрић, начелница колекције Завода за трансфузију крви Војводине и
  • Ивана Родић, начелница одељења за мотивацију и организацију давалаца Института за трансфузију крви Србије.