ЛЕТЊА ШКОЛА ЦРВЕНОГ КРСТА У БАОШИЋИМА 2019.

Волонтери Црвеног крста Свилајнац учествовали су у реализацији друге смене Летње школе подмладка Црвеног крста Србије у одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићима, Република Црна Гора. У периоду од 26. јуна до 6. јула 2019. године четири волонтера Црвеног крста Краљево и три волонтера Црвеног крста Свилајнац реализовало је радионице на теме: Промоција хуманих вредности, Прва помоћ, Реалистички приказ повреда, стања и обољења, Програм борбе против трговине људима, Музичку радионицу, Ликовну радиноцу и Драмску радионицу.

Током реализације Летње школе подмлатка у Одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима, деца су осим поподневних тематских радионица имала прилику да свако јутро присуствују радионици „Црвени крст и ја“ где су учили првенствено о историјату Црвеног крста и принципима наше организације. Након што су савладали ту тематику, у оквиру јутарње радионице сви полазници су имали могућност да се упознају са основним елементима прве помоћи, промоције хуманих вредности, реалистичког приказа повреда, стања и обољења, радионицама које су посвећене борби против трговине људима, као креативним радионицама из области музике, ликовне и драмске уметности.

Вечерњи програм је испраћен са великом заинтересованошћу деце која су се пријављивала за разнолике активности које су волонтери припремили за њих, тоје била још једна мотивација више да активно учествују у вечерњем програму.

У смени је било преко 200 деце, а екипа волонтера састављена од волонтера Црвеног крста Краљево и Црвеног крста Свилајнац није имала проблема у реализацији програмских садржаја. Реализатори Летње школе Црвеног крста су задовољни радом са децом, и радују се наставку сарадње.

#ПХВ