ЛЕТОВАЊЕ ДЕЦЕ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ДОПУСНКЕ ШКОЛЕ

Сваке године у одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићу борави око 3000 деце. Ове године шесторо деце из Свилајнца је било на опораваку и летовању у оквиру пројекта Заједнички програм за инклузију-Подршка ромској деци и деци из осетљивих група у образовању.  Црвени крст Србије је уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу, је ове године обезбедио средства за боравак деце у дечијем одмаралишту Црвеног крста Србије“Криста Ђорђевића “ у Баосицима. Деца из Црвеног крста Свилајнац  који реализује “Подршка ромској деци и деци из осетљивих група у образовању“боравила су у одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићу у периоду од 29. јуна до 8. јула 2016. године.

DSCN5727

Са децом је био и  васпитач из организација Црвеног крста Свилајнац Јавор Јовановић, а о здрављу деце бринуо се лекар специјалиста у одмаралишту, а за безбедност деце на плажи, поред васпитача био је задужен и спасиоц.
Црвени крст Србије је за децу која не знају да пливају обезбедио подршку инструктора пливања. Са децом која су боравила у одмаралишту реализоване су и одређене активности које су едукативног и забавног карактера. Циљ ових активности као и пројекта Подршка ромској и маргинализованој деци у образовању је постизање боље социјализације деце, унапређивање социјалног функционисања, едукација из области здравих стилова живота, ширење знања о Црвеном крсту, развијање креативности, хигијенских навика, овладавање вештином решавања конфликата мирним путем.