Међународна сарадња

Црвени крст Свилајнац и Црвени крст Угљевик, Република Српска, договорили проширње сарадње на све области рада Црвеног крста и да у наредном периоду потпишу Споразум о билетералној сарадњи који ће се базирати поред Добровољног давалаштва крви и на Омладини Црвеног крста, Здравственој и Социјалној делатности, Припреми и одговору на несреће.

Сарадња и размена искуства реализоваће се и у свим другим програмским областима које су од заједничког интереса, а нарочито у могућностима заједничког аплицирања на конкурсима за различите пројекте.

Размењиваће се програми и планови активности, едукативни и информативни материјали, размена и посета стручних сарадника и волонтера из свих области рада са циљем да се оствари унапређење рада, боље разумевање и пријатељска сарадња.

Договор су постигли Секретари обе организације, Небојша Јовановић Секретар Црвеног крста Свилајнац и Секретар Црвеног крста Угљевик Миленко Којић, у присуству председника Црвеног крста Свилајнац и Угљевик, Стојадина Станковића и Ивана Тодоровића.