ПОДЕЛА ПАКЕТА ХРАНЕ И ХИГИЈЕНЕ У ОПШТИНИ СВИЛАЈНАЦ

ПОДЕЛА ПАКЕТА ХРАНЕ И ХИГИЈЕНЕ

Црвени крст Свилајнац крајем августа 2017.године почео је са расподелом пакета помоћи (храна, средства за хигијену и 10 кг брашна) на 22 пункта у општини Свилајнац (Свилајнцу  и свим месним заједницама). Помоћ је намењена Социјално најугроженијим породицама, а подела се врши према критеријумима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, предлогу Центра за социјални рад Свилајнац, удружењима пензионера и осаба са инвалидитетом.

Влада Србије обезбедила је финансијска средства за набавку 41.540 пакета помоћи за угрожене породице из удаљених сеоских средина, самохрана старачка домаћинства, угрожене породице без сталних прихода, кориснике социјлне помоћи, породице са више деце и оне које имају инвалидна лица.

Према плану Црвеног крста Свилајнац  расподела ће бити завршена до краја септембра 2017.године. Они који могу и желе по пакете ће доћи на пункт у Црвеном крсту Свилајнац, док ће свима осталима помоћ бити однета на кућну адресу по плану расподеле Црвеног крста Свилајнац.