Поплава у Месној заједници Војска 12.06.2023. године

Црвени крст Свилајнац је од стране Локалне самоуправе општине Свилајнац, 12.06.2023. године у 8,00 часова обавештен о насталој ванредној ситуацији на територији општине Свилајнац у делу Месне заједнице Војска и позван да се одмах са својим расположивим средстсвима упути на место догађаја заједно са представницима Локалне самоуправе у других субјектима од значаја за ванредне ситуације.

Одмах по добијању обавештења и позива за укључивање и деловаљње у ванредним приликама Црвени крст Свилајнац се са два возила и 5 лица упутио на место непогоде у Месну заједницу Војска. Притом у координацији са Штабом и  Командантом штаба за ванредне ситуације општине Свилајнац Предрагом Милановићем екипе Црвеног крста су са собом понеле одређене количине воде за пиће и хране, и средства за збрињавање лица као што су кишне кабанице и гумене чизме за кретање по води, ћебад и постељину.

По доласку на лице места екипе Црвеног крста су у координисаној акција са осталим субјектима за деловање у несрећама општине Свилајнац а под руководством Команданта штаба обишле сва поплављена домаћинства. Сва домаћинства су добила пијаћу воду, а по потреби и степену угожености домаћинства су добила храну, кишне кабанице и гумене чизме.

              Одмах по обиласку терена Црвени крст Свилајнац је послао иницијални извештај Црвеном крсту Србије и затражио помоћ у складу са расположивим могућностима а која се односе на: помоћ у средствима за дезинфекцију објеката, сушилице за исушивање просторија, пакете хране и хигијене. Одговор на потребе поплављених породица у Месној заједници Војска од стране Црвеног крста Србије се очекује и најкраћем могућем року.