РАДИОНИЦА ЗА ВОЛОНТЕРЕ ЦРВЕНОГ КРСТА СВИЛАЈНАЦ

Црвени крст Свилајнац је организовао и реализовао, 17.01.2024. године, једнодневну радионица са волонтерима на тему размене искустава и научених лекција из ангажовања током одговора на поплаве које су погодиле општину Свилајнац у мају и јуну 2023. године.

Поред научених лекција из одговора на поплаву у јуну 2023. године радили смо и на унапређењу знања о Црвеном крсту и волонтерима у Црвеном крсту.

Радионица је трајала 3 сата са презентацијом одговора на несреће који је израдио Црвени крст Свилајнац, која је презентована и у Врњачкој Бањи на скупу Црвеног крста Србије и презентацијом која је везана за ДРР где смо волонтере упознали са улогом Црвеног крста Србије у одговору на несреће,  улогом Црвеног крста Свилајнац, ризицима и поступцима у одговору на несреће.

Учешће у раду узело је 22 ученика, међу којима су били искусни старији волонтери који су били укључени у пријем и поделу пакета хране, дезинфекцију и мапирање за ДРЕФ исплату.

Затим били су млади волонтери који су дежурали у организацији Црвеног крста, радили на истовару и утовару као и аанкетирању за ДРЕФ исплату.