СОЛИДАРНОСТ НА ДЕЛУ

Акција „Солидарност на делу” се, у највећем броју организација Црвеног крста реализује, током целе године али се у Месецу солидарности посебан акценат ставља на ову врсту активности кроз:

– прикупљање дечје гардеробе и играчака;

– прикупљање половне одеће, обуће, хране и новчаних средстава;

– прикупљање нових одевних предмета;

– прикупљање и подела артикала и пакета хране угроженим грађанима

– наменско прикупљање финансијских средстава за помоћ одређеној породици.

Обележавање 16.октобра, Светског дана хране и 17. октобра, Међународног дана борбе против глади се различито обележава у организацијама Црвеног крста организовањем великог броја акција и активности.

Црвени крст Свилајнац организује акцију прикупљања новчане помоћи за набавку актикала хране за најугроженије становнике на територији општине Свилајнац. Циљ нам је да безбедимо пакете хране за минимално 50 (педесет) породица, у зависности од успешности акције.

Акција под називом „СОЛИДАРНОСТ НА ДЕЛУ“ трајаће до  

31. ОКТОБРА 2019 године.

Кроз солидарност изражавате вашу спремност и добру вољу да помогнете и пружите подршку онима којима је неопходна помоћ.

Молимо Вас, ако сте у могућности, да узмете учешће у акцији и уплатите једнократну новчану помоћ у складу са Вашим могућностима на жиро рачун Црвеног крста Свилајнац

205 – 116535-71

ПИБ: 101470161

По завршетку акције –  кампање солидарности, Црвени крст Свилајнац ће сваком донатору оправдати средства на начин где ћемо документовити како су средства утрошена, врсту и количину намирница које су набављене и број пакета који је дистрибуирани.