Свечана додела сертификата – Уверења едукаторима Црвеног крста Свилајнац на програму Борба против трговина људима

29. маја 2023. године Црвени крст Свилајнац свечано је уручио Сертификате – Уверења едукаторима на програму „Борба против трговина људима“ који су прошли обуку 23. и 24. септембра 2022. године и у међувремену испунили све обавезе како би заслужено добили уверења са звањем ЕДУКАТОР Црвеног крста Србије. Од тада до данас едукатори Црвеног крста реализовали су 70 радионица на тему Борба против трговине људима.

Честитамо свим едукаторима са жељом да своје знање, вештине пренесу на своје вршњаке, ученике, колеге, пријатеље.

1. Анђела Николић

2. Катарина Рајковић

3. Дијана Миловановић

4. Јелена Радуловић

5. Милица Милановић

6. Анастасија Милуновић

7. Анђела Милосављевић

8. Марко Обрадовић

9. Лана Петровић

10. Нина Мурџески

11. Милица Огњановић

12. Тамара Павловић

13. Бојана Ђурђевић

ВЕЛИКО ХВАЛА

Трговина људима је озбиљан друштвени проблем, јер најдрастичније угрожава основна људска права као што су: право на живот, на слободу избора, на слободу кретања. Са овим обликом криминала суочени су људи широм света.

Циљ овог програма је да се утиче на свест грађана, а нарочито деце и омладине о проблему који се дешава свуда око нас. Програм обухвата различите садржаје попут: информативних радионица, трибина, игроликих активности, уличних манифестација, семинара за едукаторе и др.. Црвени крст Србије развио је превентивни пакет који садржи приручник за едукаторе, мултимедијалну презентацију, друштвене игре, бојанке за децу, слагалице.