СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ 11.09.2018.

Црвени крст Свилајнац обележио 11. септембар-Светски дан прве помоћи. Црвени крст Свилајнац ради на континуираној обуци волонтера и свих заинтересованих суграђана за пружање прве помоћи. Као круна свих наших активности јесте учешће наше екипе на такмичењу екипа прве помоћи Црвеног крста Србије ове године у Београду.

Свако од нас може бити у прилици да му је потребна прва помоћ, али свако од нас, такође,  може да научи да пружи прву помоћ.  Прва помоћ је чин спасавања живота, али је такође одраз хуманости, алтруизма и осећаја за потребе других људи.

Прва помоћ спашава живот. Нису вам потребни ни чаробни огртач, ни супермоћи да бисте били херој. Потребни су вам само знање и одважност да га примените у тренутку када је некоме потребно.

Прва помоћ је прва карика у ланцу спасавања живота у несрећама. Обука грађана за пружање прве помоћи чини друштвену заједницу безбенијом и снажнијом, односно спремнијом за различите врсте изазова у смислу природних непогода или других врста несрећа које се догађају у савременом добу.