Волонтери Црвеног крста Свилајнац започели едукације ученика првог разреда средњих школа у општини Свилајнац из облаасти Борба против трговине људима

Млади волонтери Црвеног крста започели су низ радионица у средњим школама на тему Борба против трговине људима. Прва радионица реализована је 06. децембра 2019. године у Пољопривредно ветеринарској школи са домом ученика Свилајнац у Свилајнцу и то за ученике првог разреда средње школе а до краја године биће реализоване још седам радионица у Пољопривредној школи и Средњој школи Свилајнац у Свилајнцу.

Црвени крст Свилајнац, програм “Борба против трговине људима“ реализује са различитим циљним групама као што су грађани, млади, просветни радници. Највећи акценат ставља се на ученике основних и средњих школа, предшколских установа, са којима се реализују информативне радионице како би ученици и најмлађи наши суграђани били упознати са овом проблемом и како би их наши едукатори научили мерама опреза. Жеља нам је да ученике упознамо са потенцијалним проблемима који се могу јавити на екскурзијама, сезонским пословима или било којим другим местима омогућеним за врбовање жртава. Носиоци овог програма су едуковани млади волонтери Црвеног крста Србије који поседују сертификате едукатора и тренера, које су стекли на националним обукама које је организовао Црвени крст Србије.