FESTIVAL DEČIJIH POZORIŠNIH PREDSTAVA U ZRENJANINU

FESTIVAL DEČIJIH POZORIŠNIH PREDSTAVA U ZRENJANINU

Crveni krst Svilajnac je i ove godine učesnik PHV festivala.

Crveni krst Srbije, po peti put zaredom organizuje Festival dečjih pozorišnih predstava u Zrenjaninu od 28. do 30. marta 2018. godine. Festival je deo programa „Promocija humanih vrednosti“ koji ima za cilj smanjenje nasilja među mladima. Suorganizator Festivala je Crveni krst Zrenjanina, a predstave će se izvoditi u Narodnom pozorištu u tom gradu. Švajcarska agencije za razvoj i saradnju (SDC) finansijski je podržala održavanje festivala dečijih pozorišnih predstava koji oranizuje Crveni krst Srbije.

Na Festivalu će učestvovati oko 300 „malih glumaca“, kao i  edukovani mladi volonteri Crvenog krsta i prosvetni radnici iz 26 sredina u Srbiji. Tokom trajanja Festivala učenici trećeg i četvrtog razreda osnovne škole, prezentovaće svojim vršnjacima predstave koje sadrže poruke o značaju tolerancije i poštovanja različitosti. Predstave su osmišljavane u skladu sa temama programa „Promocija humanih vrednosti“, a  to su: tolerancija, nenasilna komunikacija, lični, grupni i kulturalni identitet i poštovanje različitosti, prevencija diskriminacije i stigmatizacije, rodna ravnopravnost, dečja prava i prevencija nasilja u elektronskim medijima. Deca učesnici festivala će izvoditi predstave u trajanju od po 15 minuta.

DSC_0004Na ovogodišnjoj manifestaciji u Zrenjaninu svoja znanja i talenat će prezentovati deca iz 26 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije i to iz: Vrbasa, Sombora, Zrenjanina, Novog Sada, Kovina, Rume, Starog Grada, Voždovca, Čukarice, Rakovice, Mladenovca, Šabca, Mionice, Gornjeg Milanovca, Kragujevca, Kraljeva, Svilajnca, Paraćina, Trstenika, Ćićevca, Požege, Ivanjice, Užica, Negotina, Zaječara i Vlasotinca.