МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ – 16. НОВЕМБАР

Црвени крст Свилајнац и ове године обележава Међународни дан толеранције у оквиру програма Промоције хуманих вредности, где је за волонтере Црвеног крста Свилајнац, реализован низ интерактивних едукативних радионица и активности које су везане за ову битну тему.

Манифестација је организована у просторијама Црвеног крста Свилајнац. Циљ оваквих активности је подсећање на то да свако људско биће заслужује поштовање и право на то да буде оно што јесте али истовремено кроз уважавање различитости, односно поштовање и прихватање других људи који су другачији, било по питању националности, вере, ставова, идеја, мишљења и начина живота.

Битно је да сви развијемо свест о томе, како не би стварали предрасуде и били у конфликту, страху или испољавали нетрпељивост према онима који нису попут нас. Треба допустити другима, који су другачији од нас да нам се представе  и да нас упознају, јер прихватање и разумевање различитих ставова, култура, вредности, представља основу за квалитетнију комуникацију и живот заједнице.