Припремни састанак за реализацију командно симулационе вежбе

DSCN0470У уторак, 24.02.2015.године са почетком у 13.00 сати у просторијама  Црвеног крста Свилајнац биће одржан   припремни састанак о реализацији планиране командно – симулационе вежбе у општини Свилајнац, коју ће реализовати Сектор за ванредне ситуације и Црвени крст Србије а уз подршку Аустријског Црвеног крста.

Овом приликом сви актери биће упознати о заједничким активностима за унапређење припреме и реаговања у ванредним ситуацима које ће спроводити Сектор за ванредне ситуације и Црвени крст Србије а уз подршку Аустријског Црвеног крста. Активност је проистекла као наставак  пројектних активности у оквиру пројекта “Велика Морава – рани опоравак и отпорност на несреће“ у коме је 2115 породица у општини Свилајнац добило помоћ у виду сетова за репарацију зидова и једнократну новчану помоћ од 25,097,00 динара,  а донатор ове помоћи био је управо Аустријски Црвени крст.

Овим активностима предвиђен је рад са локалним штабом за ванредне ситуације на унапређењу координације и комуникације а кроз организовање симулација за столом, реализацију прикладних вежби и обезбеђивањем материјалних средстава за деловање у ванредним приликама.