Састанци посвећени Јавној расправи о измени Статута Црвеног крста Србије

Представници Црвеног крста Свилајнац, током октобра и новембра 2023. године, учествовали су у низу састанака који су били посвећени Јавној расправи за измену Статута Црвеног крста Србије. Циљ свих састанака је био да се дају предлози и сугестије како би се сачинио сачинио што квалитетнији предлог нацрта Статута Црвеног крста Србије који ће разматрати и усвајати највиши органи Црвеног крста Србије.

Јавна расправа траје од 10.10 до 25.11.2023. године.

12.10.2023. године у сали Привредне коморе у Краљеву одржана је јавна расправа – нацрт новог Статута Црвеног крста Србије и динамички план са наредним корацима у процесу доношења и усаглашавања Статута саставних делова.

Састанку су присуствовали представници Статуларне комисије Црвеног крста Србије: генерални Секретар Црвеног крста Србије, Љубомир Миладиновић, Сања Стојановић, Александар Пантелић, Никола Радовановић.

Јавној расправи присуствовале су организације Црвеног крста Златиборског, Моравичког, Поморавског, Расинског, Рашког, Шумадијског округа.

Испред организације Црвеног крста Свилајнац расправи је присуствовао секретар Црвеног крста Свилајнац Небојша Јовановић.

Састанак у Свилајнцу 19.10.2023. године са колегама из Црвеног крста Деспотовац.

Састанак у Белој Паланци 26.10.2023. године са колегама из Беле Паланке.

Састанак у Пожаревцу 02.11.2023. године са колегама из Пожаревца.

Састанак у Деспотовцу 06.11.2023. године са колегама из Црвеног крста Деспотовац.