Акција добровољног давања крви Основна школа “Јован Јовановић Змај“ Свилајнац 20.новембар 2023. године

Основна школ “Јован Јовановић Змај“ и Црвени крст Свилајнац, поводом дана школе организују, у понедељак 20.11.2023. године, акцију добровољног давања крви у просторијама ОШ “Јован Јовановић Змај“ у Свилајнцу за све заинтересоване добровољне даваоце крви, наставнике, раднике школе, родитеље ученика ове школе и све оне који до сада можда нису дали крв а желели би да постану даваоци крви, да провере своје здравље и придруже се породици најхуманијих људи, породици добровољних давалаца крви.

                Ко све може дати крв?

                    Давалац крви може бити свака здрава, одрасла особа, старости од 18-65 година код које се лекарским прегледом и провером крвне слике, односно нивоа хемоглобина, утврди да давање крви неће угрозити ни њу, нити особу којој би се та крв применила.

     Крв могу дати сви родитељи ученика који то желе, они који до сада нису давали крв, васпитачи, наставници, сви запослени у школи  као и сви мештани Кушиљева.

     Добровољним давањем крви проверавате своје здравље, одређује Вам се крвна група и Rh фактор и остварујете могућност да  Вама неко добровољно да крв  и помогне вама и Вашим најближим, када и ако  Вам то буде било потребно.

     Зато Вас позивамо да учествујете у овој акцији, дате крв и на тај начин спасите нечији живот.

                                         Крв могу дати:

  • Сви они који имају навршених 18 година
  • Сви они који су здрави и нису под неком од терапија
  • Сви они који имају више од 50 килограма
  • Сви они којима лекар, на основу прегледа, дозволи да дају крв
  • Сви они који до сада нису прележали неку од заразних болести
  • Сви они који имају добру вољу да помогну некоме коме је крв потребна

ХВАЛА ВАМ У  ИМЕ ОНИХ КОЈИ ЋЕ ПРИМИТИ  ВАШУ  КРВ  !