СКУПШТИНА ОТЈ „МАРА РЕСАВКИЊА“ – СВИЛАЈНАЦ

У периоду од 06.-08.02.2020. године, у просторијама Црвеног крста Свилајанц одржана је прва Скупштина Омладинске теренске јединице Црвеног крста Свилајнац „Мара Ресавкиња“ – Свилајнац.  На Скупштини је представљен извештај о раду ОТЈ за 2019. годину и представљен је Програм рада за 2020. годину.

Гости наше омладине били су волонтери из организација Црвеног крста: Крагујевац, Горњи Милановац, Трстеник, Краљево, Ћићевац, Јагодина, Ћуприја, Деспотовац, Гаџин Хан, Дољевац, Бујановац, Параћин и Раковица.  Присутнима су се обратили скеретар Црвеног крсат Свилајнац Небојша Јовановић, стручни сарадници Црвеног крста Србије Биљана Цветковић и Маја Раич, као и дугогодишњи волонтер и хуманиста, срадник и волонтер Црвеног крста Свилајнац Маја Стојменовић.

Тема овогодишње Скупштине и округлог стола била је “Волонтеризам“

За младе волонтере који су допутовали из других средина, смештај је обезбеђен код наших волонтера, што употпуњава ову прелепу активност младих и ствара услове да се боље упознају и размене животна искуства и искуства волонтирања у организацији Црвеног крста.

Домаћини и њихови гости су имали прилику и да посете Природњачки центар Србије у Свилајнцу који је јединствена установа не само у нашој земљи већ је познта и респектабилна и ван граница Србије.

У оквиру спортско – забавног садржаја млади волонтери, гости наше организације из других средина могли су да се опробају у пикаду и билијару у “Билијар клубу“.

На крају, за све госте организована је прослава у просторијама клуба “Падрино“.

Субота је био дан за растанак, али верујемо и почетак нових пријатељстава која су склопљена протеклог викенда и трајних сећања на још једно дружење младих и традицију окупљања волонтера која ће следеће године прославити две деценије постојања.