ВЕЛИКИ АПАЛУЗ ЗА ВОЛОНТЕРЕ ЦРВЕНОГ КРСТА СВИЛАЈНАЦ поводом 5.децембра – Међународног дана волонтера

Црвени крст Свилајнац честита свим својим волонтерима 5. децембар – Међународни дан волонтера и захваљује им се на огроммном труду и раду у реализацији свих активности Црвеног крста Свилајнац, јер њихово време које издвајају приликом волонтирања у Црвеном крсту Свилајнац и знање које улажу у свој рад у Црвеном крсту НЕМАЈУ ЦЕНУ.

ЗАТО ИМ УПУЋУЈЕМО ОГРОМАН АПЛАУЗ И ВЕЛИКО ХВАЛА!

Кроз волонтирање се учи солидарност, емпатија, самосталност, иницијатива, креативност у решавању проблема, тимски рад, разумевање различитости. То је најбоље образовање за 21. век, у ком нам прети отуђење, усамљеност и мржња према различитом.

Волонтирање отвара могућности за све људе, а нарочито оне из осетљивих група под ризиком искључености из друштва, да побољшају квалитет свог живота и играју активну улогу у свом развоју као и развоју својих заједница донирајући своје време, вештине и искуство.

Током последњих месеци, док је пандемија COVID-19 харала широм света, волонтери су били у првом реду у одговорима медицине, заједнице и друштва. План стратешке припремљености и одговора на COVID-19 Светске здравствене организације, идентификује добровољце у заједници као кључне актере за комуникацију о ризику и ангажман у заједници. То указује на драгоцене и велике напоре које добровољци чине током COVID-19. Овогодишњим обележавањем Међународног дана волонтера 5. децембра, захвалићемо се волонтерима широм света, и такође истаћи потешкоће и потребе волонтера током пандемије. Показујући утицај волонтера у њиховим заједницама током ове кризе, допрећемо до свих крајева света с
поруком „Кроз волонтирање заједно можемо све“.